Grøn aspargessuppe med nye kartofler
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den sart lysegrønne aspargessuppe har en fin og mild smag og passer godt som et let hverdagsmåltid eller som forret til gæster.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl aspargeserne, og bræk den nederste træede ende af. Skær aspargeserne i mindre stykker, tag aspargeshovederne fra, og læg dem over i en skål for sig selv.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Pil og hak løget groft. Opvarm en gryde med olie, og steg aspargesstykker (ikke hovederne),kartofler og løg i 2 minutter, uden at de tager farve.
Tilsæt hønsebouillon, og bring det i kog. Lad suppen koge i 15 minutter, til det hele er mørt.
Blend suppen jævn og glat enten i en blender eller direkte i gryden med en stavblender.
Tilsæt fløde, og varm suppen op. Pres citronen, og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Overhæld aspargeshovederne i skålen med kogende vand (fx fra elkedlen),og lad dem stå i 3-5 minutter, til de er møre, men stadig har lidt bid.
Kom de letkogte aspargeshoveder i suppen, og servér den rygende varm med godt brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Hjemmelavet aspargessuppe
Powered by Froala Editor