Grøn ærtesuppe med cremefraiche og brødcroutoner
1. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
En nem suppe, som egner sig godt til at blive serveret på en varm sommerdag. Let, forfriskende og med knas på toppen.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løget fint. Rens porren grundigt, og skær den i tynde ringe. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Steg løg, porrer og kartofler i olie og smør ved middel varme, til de er let bløde, ca. 5 minutter.
Tilsæt bouillon, og kog suppen i ca. 10 minutter. Tilsæt ærter og spinat, og kog suppen i yderligere 5 minutter, til grøntsagerne er møre.
Hæld cremefraiche i suppen, og blend den jævn og glat med en stavblender. Varm suppen igennem i yderligere 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 180°.
Skær brødet i mindre tern, og vend dem med olie. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt. Rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er sprøde og gyldne, og vend rundt i dem undervejs.
Anret suppen i skåle, og top med brødcroutoner og hakket purløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk