Grøn æggemad med estragonmayo, avocado og asparges
24. august 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Det grønne er i centrum på dette sommerlige stykke smørrebrød. Lav gerne estragonmayonnaisen 1-2 dage i forvejen, og opbevar den på køl.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og pluk estragonbladene, og hæld dem i et højt blenderglas sammen med æg, olie, sennep og eddike.
Sæt en stavblender ned i glasset, så den rører bunden. Blend, til mayonnaisen begynder at tykne, og bevæg stavblenderen forsigtigt op og ned, til mayonnaisen er helt tyk.
Smag til med salt og evt. ekstra eddike. Hæld estragonmayonnaisen i en skål, og sæt den på køl indtil servering
Kog æggene i en gryde med en smule vand i 7 minutter, til de er smilende. Pil dem, og skær dem i halve.
Bræk den træede ende af aspargesene, og skær dem over på langs. Blanchér dem i letsaltet kogende vand i 1 minut, og afdryp i en sigte.
Flæk avocadoen, fjern stenen, og skrab avocadokødet ud. Mos det groft med en gaffel.
Smør de 4 skiver rugbrød med estragonmayonnaise. Fordel asparges ovenpå, og top med en skefuld avocadomos. Læg 2 halve smilende æg på toppen, drys med flagesalt og chiliflager, og pynt med frisk kørvel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk