Groft speltbrød
21. september 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: John Bendtsen
Sprødt og lækkert speltbrød, der skal hæve i en hævekurv. Kurven giver brødet de fine streger, men du kan også sagtens lade dejen hæve i en almindelig skål.
Bemærk
Hævetid: 4 timer. Gerne natten over.
Ingredienser
Udstyr
hævekurv
Sådan gør du
Rør vand, kærnemælk, gær og salt sammen.
Tilsæt halvdelen af melet, og rør til dejen er glat.
Tilsæt resten af melet, til du har en blød dej, der ikke klistrer.
Drys en hævekurv med mel, form brødet, og læg det i kurven. Stil den i køleskabet i minimum 4 timer, men gerne natten over.
Tænd ovnen på 220°. Vend brødet ud på en bageplade med bagepapir, og bag brødet nederst i den varme ovn i 25-30 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk