Groft sandwichbrød med emmermel

Emmer er en gammel kornsort, der kan spores helt tilbage til 4.000 år f.Kr. Brød bagt med emmermel får en lidt mørkere krumme og en fin aromatisk og karakterfuld smag. Emmermel har desuden en naturlig let krydring, der får smagsløgene til at tænke på kanel og kardemomme.

Groft sandwichbrød med emmermel
0-30 min.

(1)

27. april 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Hævetid: I alt 2 timer

Ingredienser

stk.

Groft sandwichbrød med emmermel

gær
25 g
lunkent vand
2 dl
kærnemælk
2½ dl
mørk sirup
2 spsk.
salt
1 tsk.
emmermel
150 g
hvedemel
400 g

Udstyr

  • 1 stor brødform, ca. 2 liter

Sådan gør du

Sandwichbrød

Smuldr gæren, rør den ud i det lunkne vand i en skål, og tilsæt kærnemælk. Tilsæt sirup, salt og de to slags mel, og ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og smidig.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1½ time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og fold den sammen to gange ind over sig selv. Læg dejen i en stor brødform, og lad den hæve tildækket i 30 minutter, mens ovnen varmer op.
Tænd ovnen på 225°. Sæt evt. en lille bradepande eller ovnfast skål med vand ind i bunden af ovnen for at skabe damp under bagningen.
Sæt brødet i ovnen, og bag det i 15 minutter. Skru ovntemperaturen ned til 200°, og bag brødet i yderligere 25-30 minutter, til det er gennembagt og lyder hult, når du banker det under bunden. Afkøl på en bagerist inden servering.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'