Groft sandwichbrød med emmermel
27. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Emmer er en gammel kornsort, der kan spores helt tilbage til 4.000 år f.Kr. Brød bagt med emmermel får en lidt mørkere krumme og en fin aromatisk og karakterfuld smag. Emmermel har desuden en naturlig let krydring, der får smagsløgene til at tænke på kanel og kardemomme.
Bemærk
Hævetid: I alt 2 timer
Ingredienser
Udstyr
1 stor brødform, ca. 2 liter
Sådan gør du
Smuldr gæren, rør den ud i det lunkne vand i en skål, og tilsæt kærnemælk. Tilsæt sirup, salt og de to slags mel, og ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og smidig.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1½ time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og fold den sammen to gange ind over sig selv. Læg dejen i en stor brødform, og lad den hæve tildækket i 30 minutter, mens ovnen varmer op.
Tænd ovnen på 225°. Sæt evt. en lille bradepande eller ovnfast skål med vand ind i bunden af ovnen for at skabe damp under bagningen.
Sæt brødet i ovnen, og bag det i 15 minutter. Skru ovntemperaturen ned til 200°, og bag brødet i yderligere 25-30 minutter, til det er gennembagt og lyder hult, når du banker det under bunden. Afkøl på en bagerist inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk