Groft sandwichbrød
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Et hjemmebagt sandwichbrød er ren luksus og smager bare bedre end den købte version. Husk at sætte rugkernerne i blød aftenen før, du vil bage brødet.
Bemærk
Udblødning, kerner: Natten over. Hævetid: I alt 3 timer.
Ingredienser
Udstyr
en stor rugbrødsform, ca. 3 l
Sådan gør du
Sæt rugkernerne i blød i en skål med rigeligt koldt vand natten over.
Rør gæren ud i den lunkne mælk, og tilsæt de udblødte rugkerner, hørfrø, salt, sukker og de 2 slags mel. Rør dejen sammen, og tilsæt det bløde smør.
Ælt dejen godt i hånden eller på røremaskine i 5 minutter. Lad dejen hæve tildækket i en skål på køkkenbordet i 1 time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, form den som et brød uden at ælte for meget, og læg det i en smurt form.
Lad dejen efterhæve i formen i ca. 2 timer, til den når op til kanten af formen.
Tænd ovnen på 180º.
Læg et ark bagepapir over formen, og læg en bageplade ovenpå, så brødet forhindres i at hæve op over kanten af formen, når det bages. Bag brødet i ovnen i 50 minutter. Tag det ud af formen, og afkøl på en bagerist.
Tip!
Har du glemt at sætte rugkernerne i blød natten over, kan du i stedet give dem et hurtigt opkog i en gryde med vand. Husk at afkøle kernerne inden brug.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk