Groft gulerodsbrød med valnødder
27. oktober 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Det grove brød kan varieres med forskelligt mel. Her har vi brugt groft speltmel, men prøv også med grahamsmel, rugmel eller fuldkornsølandshvedemel.
Bemærk
Hævetid: 1 time og 20 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Sæt dem til side. Smuldr gæren, og opløs den i lunkent vand i en skål. Tilsæt olie, og rør rundt.
Tilsæt de 2 slags mel, revne gulerødder, grofthakkede valnødder og salt, og ælt dejen grundigt sammen i ca. 5 minutter. f.eks. på en røremaskine.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt klæde, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Form dejen til et stort brød, og læg det over på en bageplade med bagepapir. Dæk brødet til, og lad det efterhæve i 20 minutter. Tænd ovnen på 215°.
Pensl brødet med olie, og drys med revet emmentaler. Bag brødet nederst i ovnen i ca. 25 minutter, til det er gennembagt og lyder hult, når du banker det under bunden.
Afkøl brødet på en bagerist, og servér det friskbagt som tilbehør til din favoritsuppe.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk