Groft gulerodsbrød med valnødder

27. oktober 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Det grove brød kan varieres med forskelligt mel. Her har vi brugt groft speltmel, men prøv også med grahamsmel, rugmel eller fuldkornsølandshvedemel.

Bemærk
Hævetid: 1 time og 20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Sæt dem til side. Smuldr gæren, og opløs den i lunkent vand i en skål. Tilsæt olie, og rør rundt.
Tilsæt de 2 slags mel, revne gulerødder, grofthakkede valnødder og salt, og ælt dejen grundigt sammen i ca. 5 minutter. f.eks. på en røremaskine.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt klæde, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Form dejen til et stort brød, og læg det over på en bageplade med bagepapir. Dæk brødet til, og lad det efterhæve i 20 minutter. Tænd ovnen på 215°.
Pensl brødet med olie, og drys med revet emmentaler. Bag brødet nederst i ovnen i ca. 25 minutter, til det er gennembagt og lyder hult, når du banker det under bunden.
Afkøl brødet på en bagerist, og servér det friskbagt som tilbehør til din favoritsuppe.<br />  

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar