Grødbrød i bradepande

24. juni 2021 af .

Foto: Columbus Leth

At bage brød i en bradepande er perfekt, hvis du vil mætte mange maver. Brug resten af grøden fra morgenmaden, hæld dejen direkte i bradepanden, og sæt den ind i ovnen. Så er der snart velsmagende, nybagt brød.

Bemærk
Hævetid: I alt 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog havregryn, mælk, vand og salt i en gryde til en tyk grød.
Rør smør i gryden, og lad det smelte. Lad grøden køle af. Du skal bruge ca. 800 g grød.
Smuldr gæren i en røreskål. Lun mælken til 37°, og hæld den over gæren. Rør rundt, til gæren er opløst.
Tilsæt grød, salt, sukker, tranebær og begge slags mel i skålen, og ælt dejen godt sammen. Dejen skal slippe kanterne på røreskålen, men gerne være lidt klistret.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Fordel dejen i en bradepande med bagepapir, så den bliver ca. 2 cm tyk. Pres dejen lidt flad med våde hænder, så den fordeler sig godt i bradepanden.
Drys birkesfrø over dejen, og lad den hæve tildækket i yderligere 30 minutter.
Bag brødet i ovnen i 20-25 minutter.

Tip!

Har du ikke 800 g havregrød tilovers? Du kan sagtens halvere hele opskriften og bage brødet i et stort ovnfast fad i stedet. Det giver et mindre brød, men det er stadigvæk lige så velsmagende.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar