Grødboller
24. juni 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Har du lidt havregrød tilovers fra morgenmaden? Så er du heldig, for det er den perfekte ingrediens i disse grødboller, som er nemme at bage derhjemme. Grøden gør bollerne ekstra saftige og lækre.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 20 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog havregryn, vand, mælk og salt til havregrød i en gryde. Lad grøden køle af. Du skal bruge ca. 400 g grød.
Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i vand med en røreske.
Tilsæt havregrød, salt, honning og halvdelen af hvedemelet. Ælt dejen sammen til en klistret dej.
Tilsæt resten af hvedemelet og ølandshvedemelet, og ælt dejen i mindst 5 minutter, gerne på en røremaskine. Dejen skal slippe kanterne på skålen, men stadigvæk være lidt fugtig.
Smør en skål med olie, og hæld dejen over i den nye skål. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Tænd ovnen på 250°. Hæld havregryn i en skål. Skyl dine hænder i koldt vand, og form boller ved hjælp af en ske og våde hænder. Vend forsigtigt bollerne i havregryn, og placér dem på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne hæve tildækket i 20 minutter.
Skru ovnen ned til 225°. Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter. Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Tip!
Bruger du en anden opskrift på havregrød? Så længe du bruger ca. samme mængde grød, gør det ikke noget, hvis du for eksempel har anderledes gryn eller ekstra kerner i. Bare brug din egen havregrød, og følg resten af opskriften.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Opskrift på fuldkornsboller