Grissini med salvie
1. september 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Flade sprøde grissinistænger med hele salvieblade.
Bemærk
Hævetid: ca. 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret i en stor gryde. Tag gryden af varmen, og rør mælk i.
Rør gæren ud i den lune mælkeblanding, og tilsæt salt.
Tilsæt herefter mel lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen med hænderne, til den er elastisk. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Skyl og tør salvieblade. Rul dejen ud til en stor firkant på et meldrysset bord.
Fordel salviebladene på halvdelen af dejen, og fold den anden halvdel henover. Rul igen dejen tyndt ud til en stor firkant på størrelse med en bageplade, og pensl den med olie.
Skær dejen i ca. 30 tynde strimler, læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag grissinierne i ovnen i 8-10 minutter. Lad dem afkøle helt på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk