Gris på spyd med abrikoser og rosmarin
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Svinekødet får både sødme og saftighed af at blive grillet sammen med friske abrikoser. I stedet for abrikoser kan du vælge at sætte halve rødløg på spyddene.
Ingredienser
Udstyr
seks træspyd
Sådan gør du
Fjern eventuelle sener og fedt fra svinemørbraden, og skær kødet i grove stykker i nogenlunde samme størrelse.
Del abrikoserne, fjern stenen i midten, og skær frugterne i kvarte. Sæt skiftevis et stykke kød og frugt på spyd.
Rør olie og honning sammen, og tilsæt friskhakket rosmarin og knust hvidløg. Bland godt. Pensl spyddene med marinaden.
Steg spyddene på alle sider på grillen. Eller (uden brug af grill): Forvarm ovnen til 200°. Læg spyddene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i 20 minutter i ovnen.
Drys med friskhakket mynte, og servér spyddene, mens de stadig er varme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk