Gris på spyd med abrikoser og rosmarin

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Svinekødet får både sødme og saftighed af at blive grillet sammen med friske abrikoser. I stedet for abrikoser kan du vælge at sætte halve rødløg på spyddene.

Ingredienser

Udstyr

seks træspyd

Sådan gør du

Fjern eventuelle sener og fedt fra svinemørbraden, og skær kødet i grove stykker i nogenlunde samme størrelse.
Del abrikoserne, fjern stenen i midten, og skær frugterne i kvarte. Sæt skiftevis et stykke kød og frugt på spyd.
Rør olie og honning sammen, og tilsæt friskhakket rosmarin og knust hvidløg. Bland godt. Pensl spyddene med marinaden.
Steg spyddene på alle sider på grillen. Eller (uden brug af grill): Forvarm ovnen til 200°. Læg spyddene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i 20 minutter i ovnen.
Drys med friskhakket mynte, og servér spyddene, mens de stadig er varme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar