Gris i karry
18. juli 2019
af
Columbus Leth.
Foto: Columbus Leth
Gris i karry er en typisk aromatisk karry med en autentisk duft og smag af Sri Lanka, hvor opskriften stammer fra.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak hvidløg, løg og ingefær groft. Knus peberkornene i en morder.
Læg karryblade, hvidløg, løg, ingefær og sort peber i en blender, og bled til en fin puré. Tilsæt evt. 1-2 spsk vand hvis det er svært at blende.
Svits løgblandingen af i olie i en stor gryde. Tilsæt kardemommekapsler, kanel, gurkemeje og ristet karrypulver, og lad det stege med i 1 minut.
Skær nakkekammen i store terninger af ca. 3 x 3 cm, og hak chilien groft. Tilsæt kød og chili i gryden, og rør godt rundt i 2 minutter.
Hæld vandet i, og lad karryen simre i 45-60 minutter ved svag varme uden låg. Smag til med salt.
Steg karrybladene sprøde i olie i 1 minut, og læg dem på et stykke fedtsugende papir.
Anret retten i gryden, og pynt med de sprøde karryblade. Servér med ris.
Tip!
Du kan servere den grønne chili finthakket ved siden af, hvis du ikke ønsker selve retten så stærk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk