Gris i karry

18. juli 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Gris i karry er en typisk aromatisk karry med en autentisk duft og smag af Sri Lanka, hvor opskriften stammer fra.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak hvidløg, løg og ingefær groft. Knus peberkornene i en morder.
Læg karryblade, hvidløg, løg, ingefær og sort peber i en blender, og bled til en fin puré. Tilsæt evt. 1-2 spsk vand hvis det er svært at blende.
Svits løgblandingen af i olie i en stor gryde. Tilsæt kardemommekapsler, kanel, gurkemeje og ristet karrypulver, og lad det stege med i 1 minut.
Skær nakkekammen i store terninger af ca. 3 x 3 cm, og hak chilien groft. Tilsæt kød og chili i gryden, og rør godt rundt i 2 minutter.
Hæld vandet i, og lad karryen simre i 45-60 minutter ved svag varme uden låg. Smag til med salt.
Steg karrybladene sprøde i olie i 1 minut, og læg dem på et stykke fedtsugende papir.
Anret retten i gryden, og pynt med de sprøde karryblade. Servér med ris.

Tip!

Du kan servere den grønne chili finthakket ved siden af, hvis du ikke ønsker selve retten så stærk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar