Grillspyd med tofu og grøntsager
20. september 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
En velafstemt barbecuesauce fungerer både som marinade, stegeolie eller topping til kød og grøntsager, så lav gerne en stor portion, nu du er i gang. I opskriften her pensles den på stykker af stegt tofu og grøntsager, som får saucens karakteristiske sprøde krydrede og sødlige overflade.
Ingredienser
Sådan gør du
Giv alle ingredienserne et opkog i en lille gryde, og smag til med salt og peber. Opbevar saucen køligt i lufttæt beholder indtil brug.
Dup tofu tør i et rent viskestykke. Skær den i firkantede stykker, og steg dem gyldne i olie på en pande.
Skær alle grøntsagerne og ananas i mundrette stykker. Sæt dem på spyd, og pensl med olie.
Grill eller steg spyddene, til alt fyldet er mørt og lækkert – du kan også tilberede dem i ovn ved 210° i 20 minutter. Pensl overfladerne med barbecuesauce 2 gange undervejs.
Servér med kogte kartofler og en dressing rørt af cremefraiche og et par skefulde barbecuesauce
Tip!
Tofu kan skiftes ud med stykker af f.eks. laks eller kylling.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk