Grillspyd med marineret svinekød
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Mørt svinekød og små kartofler på grillspyd – på den måde er kød og tilbehør til én samlet ret.
Bemærk
Marinering: Mindst 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv skallen og pres citronen. Hak hvidløg, mynte og oregano fint, og bland det med citronskal og -saft.
Skær kødet i store stykker, og læg det i en frysepose sammen med citronmarinaden. Lad kødet marinere i mindst 30 minutter på køl.
Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand, til de lige akkurat er møre. Hæld vandet fra.
Sæt kød og kartofler på spyd. Steg spyddene på en pande eller på en varm grill i 4-5 minutter på hver side.
Skyl agurken, halvér den, og fjern kernerne. Riv agurken groft på et rivejern. Hak hvidløget fint.
Bland agurk, hvidløg, olivenolie, eddike og yoghurt. Hak halvdelen af mynten fint (gem resten til pynt),og vend den i tzatzikien. Smag til med salt.
Anret spyddene med myntetzatziki og fladbrød, og pynt med resten af myntebladene.
Tip!
Spyddene kan også steges i ovnen ved 200° i 10 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på helstegt skinkeculotte
Powered by Froala Editor