Grillspyd med marineret svinekød

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Mørt svinekød og små kartofler på grillspyd – på den måde er kød og tilbehør til én samlet ret.

Bemærk
Marinering: Mindst 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Riv skallen og pres citronen. Hak hvidløg, mynte og oregano fint, og bland det med citronskal og -saft.
Skær kødet i store stykker, og læg det i en frysepose sammen med citronmarinaden. Lad kødet marinere i mindst 30 minutter på køl.
Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand, til de lige akkurat er møre. Hæld vandet fra.
Sæt kød og kartofler på spyd. Steg spyddene på en pande eller på en varm grill i 4-5 minutter på hver side.
Skyl agurken, halvér den, og fjern kernerne. Riv agurken groft på et rivejern. Hak hvidløget fint.
Bland agurk, hvidløg, olivenolie, eddike og yoghurt. Hak halvdelen af mynten fint (gem resten til pynt),og vend den i tzatzikien. Smag til med salt.
Anret spyddene med myntetzatziki og fladbrød, og pynt med resten af myntebladene.

Tip!

Spyddene kan også steges i ovnen ved 200° i 10 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar