Grillspyd med kylling og friske figner
17. november 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Martin Tanggaard
Sæt friske figner på grillspyd, og oplev, hvordan deres sødlige smag balancerer resten af ingredienserne. Her med en marokkansk inspireret rissalat ved siden af.
Ingredienser
Udstyr
6 grill- eller træspyd
Sådan gør du
Skær kyllingefilet, peberfrugt og rødløg i mundrette stykker. Del fignerne i kvarter.
Sæt skiftevis kylling, peberfrugt, rødløg og figner på grillspyd. Pensl med olivenolie, krydr med salt og peber, og grill spyddene på en grill eller en grillpande i 6-7 minutter på hver side.
Kog risen efter emballagens anvisning.
Del blomkålen i mindre buketter. Drys salt over, og overhæld dem med kogende vand. Blanchér i et par minutter, dræn så vandet fra, og vend blomkålen med ris, olivenolie, eddike og garam masala. Smag til med salt og peber.
Drys med rosiner, grofthakkede mandler og mynteblade ved servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk