Grillspyd med chorizo og rejer
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Disse grillspyd er helt uimodståelige med både chorizo og rejer. De kan både serveres som hovedret med godt tilbehør, men de er også gode som forret eller på en buffet.
Ingredienser
Udstyr
små grillspyd
Sådan gør du
Pil tigerrejerne, men lad halerne sidde på. Læg dem i en skål, og tilsæt olie, citronsaft, paprika, oregano, revet hvidløg, salt og peber.
Rør rundt, og lad rejerne marinere, mens du klargør resten af måltidet.
Hak blomkål helt fint, evt. på en foodprocessor. Bland blomkål med skyllet rucola, spirer, bær og forårsløg skåret i tynde skiver.
Pres saften af citronen. Rør olie, citronsaft, sennep, honning, salt og peber sammen til en dressing, og vend den i salaten.
Rist mandler på en tør pande, hak dem groft, og drys dem over salaten sammen med smuldret feta.
Optø ærterne. Pil og pres hvidløg. Blend ærter og hvidløg med skyr, så du får en cremet dip, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Skær chorizopølsen i skiver, og sæt dem på små grillspyd. Sæt derefter en reje på hvert spyd.
Steg spyddene et par minutter på hver side på en (grill)pande, indtil rejerne er gennemstegte og chorizoen sprød. Servér straks med ærtedip, blomkålssalat og brød. Pynt evt. med frisk oregano.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk