Annonce

Grillsalat med halloumi og BBQ-marineret ananas

Grillsalat med halloumi og BBQ-marineret ananas
0-30 min.

(1)

28. maj 2019 af AnnonceFoto: Annonce

Der er intet som duften af grillkul på en lun sommeraften, men det behøver ikke kun at være kød, som får sig en tur på grillen. I denne ret grilles både skiver af den lettere salte grillost halloumi tilført citrus samt ananas, som er marineret i en velsmagende Teriyaki BBQ-sauce med honning. De grillede sager leder hastigt tankerne hen på de varmere himmelstrøg.

Variér dine grillmarinader

Denne grillsalat indeholder først og fremmest halloumi, som er velegnet til grill, da den får en sprød skorpe og er dejlig smagfuld. Kikkomon Ponzu, som består af en naturlig brygget sojasauce tilført citrus, gør den cremede ost mere frisk i smagen og får den til at passe perfekt ind i den sommerlige grillsalat. Grillet ananas, der glaseres med Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med honning, som både indeholder toner af ingefær, løg og vin, giver salaten et sødt og syrligt indspark. Endelig blandes Kikkoman Ponzu og Kikkoman Sojasauce til en frisk og velsmagende dressing i selskab med revet ingefær og mynte, som hældes over grillsalaten for at fremhæve alle de skønne smage i råvarerne. Denne ret er derfor et godt eksempel på, at flere marinader sagtens kan bruges i samspil med hinanden.


Ingredienser

personer

Ponzudressing

Kikkoman Ponzu
2 spsk.
Kikkoman Sojasauce
1 spsk.
frisk ingefær
2 cm
honning
1 tsk.
frisk mynte
1 håndfulde

Grillsalat

halloumi-grillost
220 g
olivenolie til stegning
Kikkoman Ponzu
2 spsk.
frisk ananasser
½
Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med honning
½ dl
blandet grøn salat (eller feldsalat)
2 håndfulde
bønnespirer
1 håndfulde
jordbær
100 g
valnøddekerner
1 dl
solsikkekerner
1 spsk.

Sådan gør du

Ponzudressing

Rør Kikkoman Ponzu og Kikkoman Sojasauce sammen med revet ingefær, honning og friskhakket mynte i en skål.

Grillsalat

Skær halloumi i skiver, og grill dem i ca. 3 minutter på hver side. Dryp med olie og Kikkoman Ponzu undervejs.
Skær ananassen i skiver uden skræl, og grill dem i ca. 4 minutter på hver side. Pensl med Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce, når ananasskiverne er næsten færdiggrillet.
Skyl salat og spirer. Rens jordbær, og skær dem i mindre stykker. Hak valnødder.
Anret salat og jordbær på et fad sammen med stykker af halloumi og ananas. Drys med spirer, valnødder og solsikkekerner. Hæld ponzudressingen over, og servér straks.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'