Grillmarinade til fisk
26. juli 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Asiatisk-inspireret marinade med citrongræs og frisk limesaft, der passer særligt godt til mager fisk som torsk, rødspætte og sej.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær top og bund af citrongræsstilken, flæk stilken, og skær den over.
Læg stykkerne i et patentglas sammen med soja, limesaft og sesamolie. Luk glasset, ryst godt, og lad gerne marinaden trække i 1 døgn inden brug.
Hæld marinaden over fisken, og lad den trække i 15-20 minutter. Dup fisken tør, inden du lægger den på grillen.
Tip!
Fede og halvfede fisk, som f.eks. laks og havtaske, er bedst at lægge direkte på grillen, imens mager fisk, som f.eks. torsk og rødspætte, bør grilles indpakket. Læg fisken på et stykke bagepapir, dryp med marinade, læg evt. lidt urter og grøntsager ved, og pak til sidst det hele ind i bagepapir og derefter alufolie, inden det lægges på grillen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk