Grillkylling med pomfritter i airfryer
13. januar 2023
af
Peter Friehling.
Foto: David Bering / Montgomery
Er der noget, som virkelig bør laves i en airfryer, så er det grillkylling. Her får du en dejligt saftig grillkylling med sprødt skind. Den er serveret med hjemmelavede, sprøde pomfritter, men du kan også vælge den nemme løsning med posen fra frost.
Bemærk
Opskriften er fra Airfryer kogebogen af Peter Friehling, Forlaget Turbine (2022)
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Airfryer
Sådan gør du
Grillkyllingen bliver bedst på et rotisseri, men kan også med succes laves på en rist eller i en skuffe. I disse tilfælde bør du vende den halvvejs, så den slutter af med at få brystet opad, da det giver det sprødeste brystskind.
Rens kyllingen indvendigt, og salt den godt, både indvendigt og udvendigt. Sæt kyllingen på rotisseriet, og tilbered den i 45 minutter ved 180°C, indtil skindet er gyldent og sprødt.
Skræl kartoflerne, og skær dem i stave på 1 x 1 cm. Læg dem i koldt vand i en halv time for at opløse stivelsen i overfladen af kartoflerne.
Kog dem i vand med salt og eddike i 7 minutter. Hæld vandet fra, og lad dem køle af, gerne til køleskabstemperatur.
Vend kartoffelstavene i 2 spsk. olie, og tilbered dem i 25-30 minutter ved 200°C, til pomfritterne har fået farve. Drys med flagesalt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Find en guide til airfryer med skemaer til tid- og temperaturkonvertering fra almindelig ovn her: Guide til airfryer.

Opskriften er fra Airfryer kogebogen af Peter Friehling, Forlaget Turbine (2022)