Grillet tun med smilende æg og bønner
24. august 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Den friske tun skal nærmest blot kysse grillen, så den bevarer sin smukke, rosa midte.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløget, og blend det sammen med de øvrige ingredienser til en vinaigrette. Smag til med salt og peber.
Kog æggene smilende, ca. 6 minutter. Skyl dem i koldt vand, og pil dem.
Nip bønnerne, og skær dem over på skrå på midten. Bræk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær resten i mindre stykker. Giv bønner og asparges et kort opkog i en gryde med letsaltet vand.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Skyl og tør salaten.
Steg tunen i 1-2 minutter på hver side på en varm grill eller grillpande. Krydr med salt og peber.
Anret skiver af tun, halve æg, grøntsager og salat på tallerknerne. Hæld vinaigrette over, og drys med friskhakkede krydderurter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk