Grillet tun med mojo og perlespelt
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Grillet tun får godt selskab af den spanskinspirerede mojo, en peberfrugtsauce, der er fyldig og har masser af smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Halvér og rens peberfrugten. Steg den på en varm grill i ca. 2 minutter på hver side.
Hæld væden fra artiskokhjerterne, og grill dem i 1 minut på hver side.
Halvér ferskenen, fjern stenen, og grill ferskenen i 2 minutter på hver side, til den har flotte grillstriber.
Pluk hjertesalat i grove stykker. Rør hindbæreddike sammen med olie, sukker, salt og peber. Vend den grillede peberfrugt, artiskokhjerter, fersken og hjertesalat sammen med dressingen i en skål.
Rens peberfrugten, og skær den i grove stykker. Læg dem i en blender sammen med chili og hvidløg, og blend det sammen. Tilsæt eddike og olie, og blend igen. Krydr med paprika, salt og peber.
Kog perlespelt efter pakkens anvisning. Afkøl i en sigte. Vend finthakket mynte i, og krydr med salt og peber.
Pensl tunbøffer med olie, krydr med salt og peber, og steg dem på den varme grill i 30 sekunder på hver side.
Servér tunbøfferne med mojo, perlespelt og grillet salat.
Tip!
Tunbøffer skal kun lige møde grillens varme, så de stadig er rå indeni ved servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk