Grillet tandoori-kylling med peberfrugt og yoghurt-dip
12. juli 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Tandoori er et krydderi, vi især kender fra det indiske køkken. Blandingen består af bl.a. garam masala, ingefær, chili og koriander og er en perfekt marinade til kyllingekødet, hvor den giver masser af smag og kulør.
Ingredienser
Sådan gør du
Partér kyllingen i 8 stykker. Pensl dem med olie, og drys med tandoorikrydderi, salt og peber.
Grill kyllingestykkerne ved indirekte varme i 30-35 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Drys med frisk timian de sidste 6-7 minutter af grilltiden.
Rør yoghurt sammen med salt, peber, pillet og presset hvidløg, citronsaft, tandoorikrydderi og chiliflager i en skål.
Skyl peberfrugterne, del dem i grove stykker, og vend dem med olie, salt og peber i en skål.
Skyl forårsløgene, og grill både dem og peberfrugtstykkerne med de sidste 5 minutter af grilltiden.
Læg grillet kylling og peberfrugt på et stort fad, og top med fintsnittet forårsløg. Servér med yoghurt-dip, masser af friske ærter og evt. dukkah-salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk