Grillet svinekotelet med kartofler og spidskål
1. oktober 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Forkæl din mad med flotte grillstriber, og mærk, hvordan sommerstemning og højt humør følger helt af sig selv. Køb gode koteletter med skaft – det betaler sig.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd op i havegrillen, 30-45 minutter før den skal bruges.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i 12-15 minutter.
Pensl svinekoteletterne med olie, og krydr med oregano, salt og peber.
Fjern de yderste blade fra spidskålen. Skær spidskålen i kvarte på den lange led. Pensl kålstykkerne med olivenolie.
Steg koteletterne på den varme havegrill i 4 minutter på hver side. Grill kartofler og spidskål i 4-5 minutter, til de får grillstriber.
Rens radiser, og skær dem i tynde skiver. Skyl spirer, og lad dem dryppe af.
Rør cremefraiche sammen med ravigottesauce i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.
Anret tallerkener med koteletter, grillede kartofler og grillet spidskål. Pynt med radiser og spirer. Dryp ravigottedressing over.
Tip!
Dup kødet tørt med køkkenrulle, før du lægger det på grillen. Så får det en bedre stegeskorpe, end hvis kødets overflade er for fugtig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk