Grillet squash med bagte tomater og mozzarella
28. august 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Grillede grøntsager egner sig især godt på en buffet, hvor de tager sig flot ud med de smukke grillstriber.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Skyl og halvér tomaterne, og læg dem i et ovnfad med bagepapir i bunden. Vend dem sammen med olie og balsamico, og krydr med salt og peber. Bag tomaterne i ovnen i 45 minutter. Afkøl dem.
Skyl og pluk basilikumbladene. Blend basilikumblade, olie og citronsaft sammen i en blender eller minihakker til en ensartet grøn olie.
Skyl squash, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Pensl dem med olie på begge sider, og krydr med salt og peber. Opvarm en (grill)pande eller en grill, og grill squashskiverne på begge sider, til de får tydelige grillstriber. Læg dem på et serveringsfad, efterhånden som de bliver færdige.
Fordel de bagte tomater over squashskiverne sammen med plukket mozzarella. Dryp med basilikumolie, pynt med friske basilikumblade, og kværn lidt ekstra peber over salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk