Grillet squash med ærtemos

Squash smager skønt på grillen og er godt tilbehør til en grillmiddag i haven. Servér skiverne på en bund af mos lavet på gule ærter.

Grillet squash med ærtemos
0-30 min.

(0)

6. september 2021 af Mikkel KarstadFoto: Anders Schønnemann

Ingredienser

personer

Grillet squash

squash
2
olivenolie
2 spsk.
salt
peber

Ærtemos

tørrede gule flækærter
300 g
kamilleblomster
1 spsk.
olivenolie
1 dl
æbleeddike
½ dl
salt
peber

Til servering

usprøjtet citroner
1
frisk basilikum
1 bundter

Sådan gør du

Ærtemos

Skyl ærterne i koldt vand, og hæld dem i en gryde med vand, så det dækker. Tilsæt kamilleblomster, og kog i 35-40 minutter, indtil ærterne er møre.
Hæld overskydende vand fra, men gem lidt af det i en skål til evt. at justere konsistensen af puréen til sidst.
Blend de varme ærter til en glat puré sammen med olie, eddike, salt og peber. Tilsæt evt. lidt af kogevandet, så puréen får en god konsistens. Lad puréen køle af, og smag til med ekstra eddike, salt og peber.

Grillet squash

Skyl squash, og tør dem grundigt. Skær dem i skiver på 1-2 cm, læg dem på et fad, og dryp med olie, salt og peber.
Grill squashskiverne på en varm grill i 3-4 minutter på hver side, til de har et flot grillmønster og farve, men også stadig har bid.
Tag squashskiverne af grillen, efterhånden som de er færdiggrillet.

Servering

Anret de gule ærter på et fad, og fordel de grillede squashskiver oven på. Dryp med citronsaft, og drys basilikum på toppen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'