Grillet squash med ærtemos
Squash smager skønt på grillen og er godt tilbehør til en grillmiddag i haven. Servér skiverne på en bund af mos lavet på gule ærter.

0-30 min.
(0)
6. september 2021 af Mikkel KarstadFoto: Anders Schønnemann
Ingredienser
personer
Grillet squash
- squash
- 2
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt
- peber
Ærtemos
- tørrede gule flækærter
- 300 g
- kamilleblomster
- 1 spsk.
- olivenolie
- 1 dl
- æbleeddike
- ½ dl
- salt
- peber
Til servering
- usprøjtet citroner
- 1
- frisk basilikum
- 1 bundter
Sådan gør du
Ærtemos
Skyl ærterne i koldt vand, og hæld dem i en gryde med vand, så det dækker. Tilsæt kamilleblomster, og kog i 35-40 minutter, indtil ærterne er møre.
Hæld overskydende vand fra, men gem lidt af det i en skål til evt. at justere konsistensen af puréen til sidst.
Blend de varme ærter til en glat puré sammen med olie, eddike, salt og peber. Tilsæt evt. lidt af kogevandet, så puréen får en god konsistens. Lad puréen køle af, og smag til med ekstra eddike, salt og peber.
Grillet squash
Skyl squash, og tør dem grundigt. Skær dem i skiver på 1-2 cm, læg dem på et fad, og dryp med olie, salt og peber.
Grill squashskiverne på en varm grill i 3-4 minutter på hver side, til de har et flot grillmønster og farve, men også stadig har bid.
Tag squashskiverne af grillen, efterhånden som de er færdiggrillet.
Servering
Anret de gule ærter på et fad, og fordel de grillede squashskiver oven på. Dryp med citronsaft, og drys basilikum på toppen.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner