Grillet spidskål med rejer, dildolie og saltet yoghurt
27. juli 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Lad endelig spidskålen få lidt grillstriber, der giver ekstra god smag, og servér den med lækre fjordrejer som en sommerlig forret eller frokost.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk kålhovederne, og pensl dem med olie. Grill dem på havegrillen eller over bål ved indirekte varme det meste af tiden i 10-15 minutter, til de er helt møre og let brankede. Krydr med salt.
Skyld dilden, og blend den sammen med olie og citronsaft i en blender. Smag til med salt, og sigt evt. olien, hvis du ønsker den helt flydende og uden bundfald.
Skyl og hak mynten fint. Pisk den sammen med yoghurt, iskoldt vand og salt i en skål.
Anret saltet yoghurt i dybe tallerkner. Top med stegt kål, ærter og rejer, og dryp med dildolie. Pynt med plukkede urter, og servér straks - evt. med grillet brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk