Grillet spidskål med rejer, dildolie og saltet yoghurt
Lad endelig spidskålen få lidt grillstriber, der giver ekstra god smag, og servér den med lækre fjordrejer som en sommerlig forret eller frokost.

0-30 min.
(0)
27. juli 2022 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Spidskål
- spidskål
- 2
- olivenolie
- 1 spsk.
- salt
Dildolie
- frisk dild
- 1 håndfulde
- olivenolie
- 1 dl
- citronsaft
- 2 spsk.
- salt
Saltet yoghurt
- frisk mynte
- 1 tsk.
- yoghurt naturel 1,5 %
- 2 dl
- iskoldt vand
- 1 dl
- salt
- ½ tsk.
Til servering
- friskbælgede ærter
- 2 dl
- pillede fjordrejer
- 100 g
- frisk dild
- 1 håndfulde
- frisk mynte
- 1 håndfulde
- Evt. brød
Sådan gør du
Spidskål
Flæk kålhovederne, og pensl dem med olie. Grill dem på havegrillen eller over bål ved indirekte varme det meste af tiden i 10-15 minutter, til de er helt møre og let brankede. Krydr med salt.
Dildolie
Skyld dilden, og blend den sammen med olie og citronsaft i en blender. Smag til med salt, og sigt evt. olien, hvis du ønsker den helt flydende og uden bundfald.
Saltet yoghurt
Skyl og hak mynten fint. Pisk den sammen med yoghurt, iskoldt vand og salt i en skål.
Servering
Anret saltet yoghurt i dybe tallerkner. Top med stegt kål, ærter og rejer, og dryp med dildolie. Pynt med plukkede urter, og servér straks - evt. med grillet brød.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner