Grillet spidskål med rejer, dildolie og saltet yoghurt

Lad endelig spidskålen få lidt grillstriber, der giver ekstra god smag, og servér den med lækre fjordrejer som en sommerlig forret eller frokost.

Grillet spidskål med rejer, dildolie og saltet yoghurt
0-30 min.

(0)

27. juli 2022 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Spidskål

spidskål
2
olivenolie
1 spsk.
salt

Dildolie

frisk dild
1 håndfulde
olivenolie
1 dl
citronsaft
2 spsk.
salt

Saltet yoghurt

frisk mynte
1 tsk.
yoghurt naturel 1,5 %
2 dl
iskoldt vand
1 dl
salt
½ tsk.

Til servering

friskbælgede ærter
2 dl
pillede fjordrejer
100 g
frisk dild
1 håndfulde
frisk mynte
1 håndfulde
Evt. brød

Sådan gør du

Spidskål

Flæk kålhovederne, og pensl dem med olie. Grill dem på havegrillen eller over bål ved indirekte varme det meste af tiden i 10-15 minutter, til de er helt møre og let brankede. Krydr med salt.

Dildolie

Skyld dilden, og blend den sammen med olie og citronsaft i en blender. Smag til med salt, og sigt evt. olien, hvis du ønsker den helt flydende og uden bundfald.

Saltet yoghurt

Skyl og hak mynten fint. Pisk den sammen med yoghurt, iskoldt vand og salt i en skål.

Servering

Anret saltet yoghurt i dybe tallerkner. Top med stegt kål, ærter og rejer, og dryp med dildolie. Pynt med plukkede urter, og servér straks - evt. med grillet brød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'