Grillet ørred med kartofler i urtecreme
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Kartofler med urtecreme minder lidt om kartoffelsalat – dejligt cremet og fuld af smag!
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kartoflerne med skræl i saltet vand 10-12 minutter. Sluk, og lad dem stå i vandet 15-20 minutter.
Rør skyr med olie. Pil og pres hvidløg. Riv skallen af citronen. Hak krydderurter. Bland skyr, olie, hvidløg og citronskal med krydderurter, og smag til med salt og peber. Må gerne stå og trække ½ time.
Klip alle finner af forellerne. Skrab og skyl fisken godt, og tør efter med papir. Skær et par ridser i skindet på hver side.
Pil hvidløg, og skær dem i tynde skiver. Skyl og skær ⅓ af citronerne i tynde skiver, og fordel hvidløg og citron i bugen på fiskene sammen med citrontimian. Krydr godt med salt og peber.
Steg forellerne på begge sider på en varm grill eller grillpande i ca. 8 minutter på hver side efter tykkelse. Skær de sidste citroner i halve, og grill også dem. Servér dem til fisken sammen med kartofler og urtecreme.
Tip!
Citrontimian er særligt godt til fisk og fjerkræ. Den er nem at have stående i en potte, så man kan klippe af den efter behov.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk