Grillet oksefilet med spicy grønt og nudler
28. oktober 2020
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Grillet oksefilet med spicy grønt og nudler. Kødet er snittet lidt og penslet med chilisauce, så det får en sprød og spicy overflade.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak hvidløg, chili, koriander og limeskal groft. Pres saften af limefrugten. Blend hvidløg, chili, koriander og limeskal med limesaft og eddike i en blender til en fin puré.
Smag til med fiskesauce og sukker, indtil der er god balance imellem stærkt og sødt.
Læg nudlerne i blød i kogende vand i ca. 10 minutter, indtil de er møre. Hæld nudlerne i en sigte, så vandet kan dryppe af.
Skræl gulerødder og bladselleri, og snit dem i fine strimler eller skiver. Skær skallen af melonen, og snit melonen i tynde skiver på et mandolinjern eller med en tyndskræller.
Vend grøntsager og melon sammen med koriander-lime-dressing, og lad det trække i 5 minutter.
Rids kødet let i overfladen med en skarp kniv, så chilipastaen kan trække ned i kødet. Smør derefter kødet med chilipasta, og drys med lidt salt.
Steg det på en varm grill eller pande i 2 minutter på hver side, kødet må godt blive lidt mørkt, det er chilipastaen, der karamelliserer. Lad det trække i 2 minutter.
Skær kødet i skiver, eller servér bøffen hel. Pluk bladene af basilikum og mynte, og skyl og snit forårsløg og kål fint.
Anret det grillede kød med marinerede grøntsager og nudler. Drys med krydderurter og forårsløg, og servér med kål og limefrugt skåret i halve.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk