Grillet oksebavette
5. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Bavette – også kaldet flap steak – er et fladt stykke oksekød, der er skåret af flanken på en ko. Kødet er ca. 2½ cm tykt og dejligt mørt.
Ingredienser
Sådan gør du
Gnid kødet med olie, og grill det ved høj varme på en havegrill eller (grill)pande i 5-7 minutter på hver side. Krydr godt med salt og peber.
Lad kødet hvile 10-15 minutter, inden du skærer det i tynde skiver.
Pil og hak hvidløg fint. Skyl chili, og skær den i tynde skiver. Skyl og hak oregano groft. Skyl citron, og riv den groft, til du har ca. 1 spsk.
Rør citronskal, oregano, chili og hvidløg sammen med olivenolie i en skål. Krydr med salt og peber.
Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene. Anret kødet på et fad, og dryp straks med krydderolie. Har du for meget krydderolie, kan du servere det til.
Skyl og pluk oregano. Skyl citronen, og skær den i skiver. Pynt kødet med oregano og citronskiver, og servér straks.
Tip!
Kan du ikke finde bavette, kan du sagtens lave retten med flank eller gode bøffer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk