Grillet nakkefilet og kartoffelsalat med radiser
Når nakkefileten får lov til at marinere i en krydret marinade natten over, bliver kødet ekstra mørt og smagfuldt.

Over 150 min.
(0)
24. august 2021 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Stine Christiansen
Ingredienser
personer
Grillet nakkefilet
- nakkefilet
- 1 kg
- hvidløg
- 1 fed
- honning
- ¼ dl
- sojasauce
- ¾ dl
- røget paprika
- 1½ tsk.
- cayennepeber
- ½ tsk.
- rapsolie
- 2 spsk.
- saft og skal af limefrugter
- 1
Kartoffelsalat med radiser
- små nye kartofler
- 750 g
- radiser
- 1 bundter
- nye løg med top
- 3
- æbler
- 2
- cremefraiche 9 %
- 100 g
- limesaft
- 1 spsk.
- honning
- 2 tsk.
- røget paprika
- ¼ tsk.
- olivenolie
- 1 spsk.
- salt og peber
- kørvel
- 1 håndfulde
- græskarkerner
- 2 spsk.
Sådan gør du
Grillet nakkefilet
Tag kødet ud af køleskabet. Bland en marinade af pillet og hakket hvidløg, honning, soja, paprika, cayennepeber, olie og fintrevet limeskal og limesaft i en stor skål. Læg kødet i marinaden, og lad det trække på køl i 8 timer, gerne natten over.
Tænd ovnen på 125°. Tag kødet op af marinaden, og læg det i et fad. Sæt fadet i ovnen i 2-2½ time, til kødet er mørt og gennemstegt. Dryp jævnligt kødet med marinade under stegning.
Kartoffelsalat med radiser
Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 6-8 minutter. Afdryp.
Skyl radiserne, skær toppen af, og skær radiserne i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Pil løgene, og hak dem fint. Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tynde skiver.
Pisk cremefraiche, limesaft, honning, paprika og olie sammen til en dressing i en skål. Krydr med salt og peber.
Bland kartofler, radiser, løg og æbler sammen i en skål. Hæld dressingen over salaten, og drys med plukket kørvel og græskarkerner.
Servering
Skær kødet i skiver, og servér dem med kartoffelsalaten.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner