Grillet nakkefilet og kartoffelsalat med radiser
24. august 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Når nakkefileten får lov til at marinere i en krydret marinade natten over, bliver kødet ekstra mørt og smagfuldt.
Ingredienser
Sådan gør du
Tag kødet ud af køleskabet. Bland en marinade af pillet og hakket hvidløg, honning, soja, paprika, cayennepeber, olie og fintrevet limeskal og limesaft i en stor skål. Læg kødet i marinaden, og lad det trække på køl i 8 timer, gerne natten over.
Tænd ovnen på 125°. Tag kødet op af marinaden, og læg det i et fad. Sæt fadet i ovnen i 2-2½ time, til kødet er mørt og gennemstegt. Dryp jævnligt kødet med marinade under stegning.
Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 6-8 minutter. Afdryp.
Skyl radiserne, skær toppen af, og skær radiserne i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Pil løgene, og hak dem fint. Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tynde skiver.
Pisk cremefraiche, limesaft, honning, paprika og olie sammen til en dressing i en skål. Krydr med salt og peber.
Bland kartofler, radiser, løg og æbler sammen i en skål. Hæld dressingen over salaten, og drys med plukket kørvel og græskarkerner.
Skær kødet i skiver, og servér dem med kartoffelsalaten.
Tip!
Marineringstid: 8 timer
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk