Grillet nakkefilet og kartoffelsalat med radiser

Når nakkefileten får lov til at marinere i en krydret marinade natten over, bliver kødet ekstra mørt og smagfuldt.

Grillet nakkefilet og kartoffelsalat med radiser
Over 150 min.

(0)

24. august 2021 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Stine Christiansen

Ingredienser

personer

Grillet nakkefilet

nakkefilet
1 kg
hvidløg
1 fed
honning
¼ dl
sojasauce
¾ dl
røget paprika
1½ tsk.
cayennepeber
½ tsk.
rapsolie
2 spsk.
saft og skal af limefrugter
1

Kartoffelsalat med radiser

små nye kartofler
750 g
radiser
1 bundter
nye løg med top
3
æbler
2
cremefraiche 9 %
100 g
limesaft
1 spsk.
honning
2 tsk.
røget paprika
¼ tsk.
olivenolie
1 spsk.
salt og peber
kørvel
1 håndfulde
græskarkerner
2 spsk.

Sådan gør du

Grillet nakkefilet

Tag kødet ud af køleskabet. Bland en marinade af pillet og hakket hvidløg, honning, soja, paprika, cayennepeber, olie og fintrevet limeskal og limesaft i en stor skål. Læg kødet i marinaden, og lad det trække på køl i 8 timer, gerne natten over.
Tænd ovnen på 125°. Tag kødet op af marinaden, og læg det i et fad. Sæt fadet i ovnen i 2-2½ time, til kødet er mørt og gennemstegt. Dryp jævnligt kødet med marinade under stegning.

Kartoffelsalat med radiser

Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 6-8 minutter. Afdryp.
Skyl radiserne, skær toppen af, og skær radiserne i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Pil løgene, og hak dem fint. Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tynde skiver.
Pisk cremefraiche, limesaft, honning, paprika og olie sammen til en dressing i en skål. Krydr med salt og peber.
Bland kartofler, radiser, løg og æbler sammen i en skål. Hæld dressingen over salaten, og drys med plukket kørvel og græskarkerner.

Servering

Skær kødet i skiver, og servér dem med kartoffelsalaten.

Tip!

Marineringstid: 8 timer

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'