Grillet majssalat med halloumi
8. oktober 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Grillede majs og peberfrugter får en god røgsmag og sødme, der går godt til de friske tomater og den fede ost. Nyd salaten med godt brød eller til grillet kød.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern bladene fra majskolberne. Kog kolberne i letsaltet vand ca. 3 minutter. Halvér peberfrugterne, fjern kernehus og tryk dem flade. Skær osten i skiver.
Grill majsene, og vend dem jævnligt. Grill peberfrugterne, til de er en anelse møre. Grill hurtigt osten på begge sider.
Skær tomaterne i skiver, og anret dem på tallerkner.
Skær majskernerne af kolberne, og skær peberfrugten i grove tern. Fordel dem på tomaterne, og læg osten ovenpå.
Hak jalapenoen fint, rør den sammen med limesaft og olivenolie, og dryp det over grøntsagerne.
Krydr med salt og peber, drys med frisk oregano, og servér salaten med brød eller til grillet kød.
Tip!
Majskolber er bedst helt friske, når kernerne er saftspændte og solgule. Er de meget blege, er de ikke modne. Er de meget mørkegule, er de overmodne og seje. Bladene skal være grønne og friske.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk