Grillet lammeculotte med bønnesalat

1. oktober 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Lammeculotterne bliver pakket godt ind i krydderurter og citron, så kødet får en skøn og frisk smag, og saften bevares.

Bemærk
Marinering, kød: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

kødsnor

Sådan gør du

Tænd op i havegrillen, 30-45 minutter før den skal bruges.
Rids fedtet på lammeculotterne i tern, og læg culotterne i et fad.
Skyl citronen, pres saften (gem den til dressingen) og skær skallen af i tynde stykker. Pluk mynte og rosmarin. Bind mynte, rosmarin og citronskal fast på culotterne med kødsnor. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Lad kødet trække i 30 minutter.
Steg culotterne på havegrillen (stadig med citronskal og krydderurter på) ved indirekte varme i ca. 10 minutter på hver side. Lad dem hvile på et skærebræt i 10 minutter, før du fjerner kødsnoren.
Skyl og nip bønnerne. Damp dem i en gryde med kogende vand i 4 minutter. Afkøl dem med koldt vand i en sigte.
Skyl og halvér tomater. Steg dem på grillen i et par minutter. Vend tomater med bønnerne i en skål.
Drys smuldret feta og plukket basilikum over bønnesalaten.
Bland citronsaften med olivenolie, salt og peber. Hæld dressingen over bønnesalaten.
Skær lammeculotte i tynde skiver, og servér med bønnesalat.

Tip!

Brug et stykke sammenkrøllet alufolie til at rengøre grillristen med, så snart den er kølet lidt af. Så er den klar til brug igen i morgen!

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar