Grillet lam og tzatziki med gedeost og nektarin
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Grillet lam og tzatziki er det perfekte makkerpar! Normalt røres tzatziki med agurk, men her er den opgraderet med gedeost og nektarin.
Bemærk
Ovntid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og drys med salt. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er sprøde.
Gnid koteletterne med et overskåret hvidløgsfed. Steg dem på en varm grillpande (eller havegrill) i 3-4 minutter på hver side.
Pres saften af citronen, og pres hvidløget. Rør yoghurt, gedeost, honning, citronsaft og hvidløg sammen til en ensartet masse. Krydr med salt og peber.
Skyl nektarinerne, skær dem i både, fordel dem på tallerkenerne, og anret tzatzikien henover.
Skyl og tør babyspinaten, og fordel den på tallerkenerne. Læg en lammekotelet ovenpå, og servér med ovnkartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på tzatziki!