Grillet laks med mynte-ærte-puré

Ærter og mynte er en frisk smagskombination, som passer godt til den lidt fede laks.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og steg det i olie i en gryde i 2 minutter. Hæld hvidvin over løgene, og lad det koge under låg i 5 minutter.
Bælg ærterne. Hæld de friske ærter i gryden, og lad det hele simre i ca. 10 minutter, til ærterne er bløde. Lad ærteblandingen køle af.
Blend ærteblandingen sammen med mynte og hvidvinseddike, gerne med en stavblender direkte i gryden.
Rør puréen sammen med yoghurt i en skål. Smag til med salt og peber, og pynt evt. med friske mynteblade.
Steg laksefileterne i olie på en pande med skindsiden nedad i et par minutter. Vend dem, og steg dem 2-3 minutter på den anden side. Krydr med lidt salt og peber.
Servér laksen med mynte-ærte-puré og groft brød til.

Tip!

Du kan sagtens bruge frosne ærter til puréen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar