Grillet laks med mynte-ærte-puré

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Ærter og mynte er en frisk smagskombination, som passer godt til den lidt fede laks.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og steg det i olie i en gryde i 2 minutter. Hæld hvidvin over løgene, og lad det koge under låg i 5 minutter.
Bælg ærterne. Hæld de friske ærter i gryden, og lad det hele simre i ca. 10 minutter, til ærterne er bløde. Lad ærteblandingen køle af.
Blend ærteblandingen sammen med mynte og hvidvinseddike, gerne med en stavblender direkte i gryden.
Rør puréen sammen med yoghurt i en skål. Smag til med salt og peber, og pynt evt. med friske mynteblade.
Steg laksefileterne i olie på en pande med skindsiden nedad i et par minutter. Vend dem, og steg dem 2-3 minutter på den anden side. Krydr med lidt salt og peber.
Servér laksen med mynte-ærte-puré og groft brød til.

Tip!

Du kan sagtens bruge frosne ærter til puréen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar