Grillet kylling og rootza
1. juni 2018
af
Sandra Pugliese.
Foto: Lars ranek
Rootza er en pizza, hvor bunden består af rodfrugter. Den smager godt, og er lettere at fordøje end en normal pizzabund. Her serveres den med grillet kylling til.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingebrystet over på tværs, så du får meget tynde, flade skiver.
Drys med salt og peber, og steg fileterne på en grillpande et par minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Skræl pastinakkerne, og riv dem groft. Lad dem trække med salt i en sigte i 30 minutter. Vrid dem herefter grundigt i et rent viskestykke, og pres væden ud.
Bland pastinakker med æg og æggeblomme, og bred massen ud på en bageplade med bagepapir. Tryk den godt sammen. Bag den i en 200° varm ovn i 20 minutter.
Skyl tomaterne, og skær dem i tynde skiver. Læg dem på rootzabunden, og bag den i yderligere 10 minutter.
Skyl squash og aubergine, og skær dem i 2-3 mm tynde skiver på langs. Vend dem i olie blandet med ½ spiseskefuld vand. Steg dem på en grillpande et par minutter på hver side.
Skyl rucolaen. Drys den færdigbagte rootzabund med oregano, og pynt med rucola og grillet grønt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk