Grillet kylling og kartoffelsalat med dijon-dressing
9. marts 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Giv kyllingefileterne grillstriber, og servér dem med en cremet og crunchy salat.
Bemærk
Marinering: Mindst 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingebrystfileterne igennem på langs, og bank dem flade med en kødhammer. Pensl kyllingestykkerne med barbecuesauce på begge sider, og gem resten af barbecuesaucen.
Lad kyllingen marinere på køl i mindst 1 time, gerne længere.
Skrub kartoflerne, og nip enderne af bønnerne.
Kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand i ca. 12 minutter. Tilsæt bønnerne de sidste 2-3 minutter af kogetiden. Hæld vandet fra, og afkøl kartofler og bønner.
Skær kartoflerne i halve. Skyl og slyng feldsalaten.
Rør mayonnaise, sennep, honning og citronsaft sammen i en skål, og smag dressingen til med salt og peber.
Vend dressingen sammen med kartofler og bønner.
Anret kartofler, bønner og feldsalat på et fad, og pynt salaten med grofthakkede mandler.
Steg kyllingefileterne i olie på en (grill-)pande i 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Pensl dem med resten af barbecuesaucen, og krydr med salt og peber.
Servér grillet kylling med kartoffelsalaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk