Grillet kulmule med æble-agurke-salat
22. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Line Falck
Grillet kulmule giver det lækreste sprøde skind, der sagtens kan spises. Servér med en smagfuld æble-agurke-salat samt en cremet mynteyoghurt.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv skallen, og pres citronen. Rør citronsaft og -skal, olie, salt og peber sammen.
Skyl æblerne, og skær dem i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Vend dem straks i citronmarinaden.
Skyl agurkerne, og riv dem i lange, tynde bånd på et mandolinjern eller med en skrællekniv. Bland agurk med æbler og plukket dild.
Hak mynteblade fint, og rør dem i yoghurten. Smag til med salt og peber.
Pensl skindsiden af fisken med olie. Krydr med salt og peber, og steg fileterne på skindsiden på en (grill)pande i 3-4 minutter, til skindet er sprødt, og kødet hvidt og fast.
Servér fileterne med ristet rugbrød, æble-agurke-salat og mynteyoghurt.
Tip!
Du kan sagtens bruge andre typer fisk end kulmule, fx sandart eller ferske makrelfileter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk