Grillet kuller og kartoffelsalat med nye løg
5. juli 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
En rigtig sommerret med nye løg og kartofler samt lys, saftig fisk. Smid alle herlighederne på grillen, eller bag dem i ovnen ved ca. 200° varmluft.
Ingredienser
Sådan gør du
Drys salt over kullerfileterne, og lad dem trække i 30 minutter. Dup fileterne tørre med et stykke køkkenrulle. Læg dem i en foliebakke eller pak dem ind i alufolie, pensl med olie, drys peber, og placér citronskiver over fisken.
Grill kødet, til det er akkurat tilberedt. Farven skal være skiftet til mælkehvidt, og lamellerne falde fra hinanden, hvis du prikker til dem.
Pil løg, og skær porrer i 5-6 cm brede stykker. Blanchér begge dele i letsaltet vand i 3 minutter. Afkøl dem i iskoldt vand.
Dup løg og porrer tørre, og pensl dem med olie. Læg dem på grillen i et par minutter. Skær kartoflerne i mundrette stykker.
Rør sennep, citronsaft og cremefraiche til en ensartet konsistens. Pisk olien i lidt ad gangen, og smag til med sukker, salt, peber og revet citronskal. Vend dressingen med kartofler, rucola og kapers, og anret grillede løg og porrer sammen med salaten.
Tip!
Kuller hører til torskefamilien, og kan udskiftes med f.eks. torsk, hvilling eller mørksej. De nye løg kan du erstatte med forårsløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk