Grillet kanelkage med jordbær

24. august 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Har du nogensinde grillet kage? En hurtig tur på grillen giver den ellers bløde sandkage et sprødt tvist, der passer perfekt sammen med creme og søde, danske jordbær.

Ingredienser

Udstyr

Rugbrødsform, ca. 28x10 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret i en gryde.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt smørret, og pisk dejen sammen.
Sigt hvedemel, bagepulver, kanel og kardemomme i dejen, og vend den sammen. Vend mælk i dejen med en dejskraber.
Beklæd en rugbrødsform med bagepapir, og fordel dejen i formen. Bag kagen i bunden af ovnen i ca. 50 minutter. Lad kagen afkøle i formen på en bagerist. Skær kagen i tykke skiver.
Grill forsigtigt kagen i 3-4 minutter på hver side.
Pisk fløden luftig i en skål med en elpisker. Tilsæt flødeost og flormelis, og pisk cremen sammen igen.
Rens jordbærrene, og skær dem i kvarter. Vend jordbærrene i friskpresset limesaft og hyldeblomstkoncentrat, og lad dem trække i lagen i 10 minutter.
Servér kagen sammen med creme og marinerede jordbær. Pynt desserten med frisk mynte.

Tip!

Har du kage tilovers, smager den også dejligt, lige som den er. Pak den godt ind, eller gem den i fryseren, så har du mere til senere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar