Grillet kanelkage med jordbær
24. august 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Har du nogensinde grillet kage? En hurtig tur på grillen giver den ellers bløde sandkage et sprødt tvist, der passer perfekt sammen med creme og søde, danske jordbær.
Ingredienser
Udstyr
Rugbrødsform, ca. 28x10 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret i en gryde.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt smørret, og pisk dejen sammen.
Sigt hvedemel, bagepulver, kanel og kardemomme i dejen, og vend den sammen. Vend mælk i dejen med en dejskraber.
Beklæd en rugbrødsform med bagepapir, og fordel dejen i formen. Bag kagen i bunden af ovnen i ca. 50 minutter. Lad kagen afkøle i formen på en bagerist. Skær kagen i tykke skiver.
Grill forsigtigt kagen i 3-4 minutter på hver side.
Pisk fløden luftig i en skål med en elpisker. Tilsæt flødeost og flormelis, og pisk cremen sammen igen.
Rens jordbærrene, og skær dem i kvarter. Vend jordbærrene i friskpresset limesaft og hyldeblomstkoncentrat, og lad dem trække i lagen i 10 minutter.
Servér kagen sammen med creme og marinerede jordbær. Pynt desserten med frisk mynte.
Tip!
Har du kage tilovers, smager den også dejligt, lige som den er. Pak den godt ind, eller gem den i fryseren, så har du mere til senere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på kanelkage med kaffeglasur
Powered by Froala Editor