Grillet kalv med salvie, valnødder og pecorino
23. marts 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
Enkel ret med lækker topping - lige som italienerne ville servere den. Servér den som hovedret til 4 personer eller forret til 6.
Ingredienser
Sådan gør du
Steg fileten i olie ved super høj varme på en pande, så den bliver brunet over det hele. Skru ned, og lad den stege færdig på panden, til kernetemperaturen måler 56-58° (brug stegetermometer).
Krydr kødet gavmildt med salt og peber, og lad det trække i 10 minutter.
Pluk imens salviebladene fra stilkene. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver.
Steg begge dele let gyldne i olie på en pande. Hak valnødderne groft, og lad dem stege med det sidste ½-1 minut. Krydr med salt.
Skyl og hak persillen, og bland den sammen med friskrevet pecorinoost og olie i en skål. Smag til med salt.
Skær kødet i tynde skiver. Anret dem på et stort fad. Top med persilleblandingen og stegte salvieblade. Krydr med salt og peber, og servér straks, evt. med brød.
Tip!
Retten er oplagt at lave med en rest kød - både kalve- og oksefilet er lækkert.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk