Grillet kalv med salvie, valnødder og pecorino
Enkel ret med lækker topping - lige som italienerne ville servere den. Servér den som hovedret til 4 personer eller forret til 6.

0-30 min.
(0)
23. marts 2023 af Louisa LorangFoto: columbus leth
Ingredienser
personer
Grillet kalv
- kalvefilet
- 1 kg
- olivenolie til stegning
- 3 spsk.
- salt og peber
Topping
- salvie
- 2 håndfulde
- hvidløg
- 2 fed
- olivenolie til stegning
- 3 spsk.
- valnøddekerner
- 50 g
- salt
- bredbladet persille
- 2 håndfulde
- pecorinoost
- 50 g
- olivenolie
- 3 spsk.
Til servering
- Evt. brød
Sådan gør du
Grillet kalv
Steg fileten i olie ved super høj varme på en pande, så den bliver brunet over det hele. Skru ned, og lad den stege færdig på panden, til kernetemperaturen måler 56-58° (brug stegetermometer).
Krydr kødet gavmildt med salt og peber, og lad det trække i 10 minutter.
Topping
Pluk imens salviebladene fra stilkene. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver.
Steg begge dele let gyldne i olie på en pande. Hak valnødderne groft, og lad dem stege med det sidste ½-1 minut. Krydr med salt.
Skyl og hak persillen, og bland den sammen med friskrevet pecorinoost og olie i en skål. Smag til med salt.
Servering
Skær kødet i tynde skiver. Anret dem på et stort fad. Top med persilleblandingen og stegte salvieblade. Krydr med salt og peber, og servér straks, evt. med brød.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner