Grillet kalv med salvie, valnødder og pecorino

Enkel ret med lækker topping - lige som italienerne ville servere den. Servér den som hovedret til 4 personer eller forret til 6.

Grillet kalv med salvie, valnødder og pecorino
0-30 min.

(0)

23. marts 2023 af Louisa LorangFoto: columbus leth

Ingredienser

personer

Grillet kalv

kalvefilet
1 kg
olivenolie til stegning
3 spsk.
salt og peber

Topping

salvie
2 håndfulde
hvidløg
2 fed
olivenolie til stegning
3 spsk.
valnøddekerner
50 g
salt
bredbladet persille
2 håndfulde
pecorinoost
50 g
olivenolie
3 spsk.

Til servering

Evt. brød

Sådan gør du

Grillet kalv

Steg fileten i olie ved super høj varme på en pande, så den bliver brunet over det hele. Skru ned, og lad den stege færdig på panden, til kernetemperaturen måler 56-58° (brug stegetermometer).
Krydr kødet gavmildt med salt og peber, og lad det trække i 10 minutter.

Topping

Pluk imens salviebladene fra stilkene. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver.
Steg begge dele let gyldne i olie på en pande. Hak valnødderne groft, og lad dem stege med det sidste ½-1 minut. Krydr med salt.
Skyl og hak persillen, og bland den sammen med friskrevet pecorinoost og olie i en skål. Smag til med salt.

Servering

Skær kødet i tynde skiver. Anret dem på et stort fad. Top med persilleblandingen og stegte salvieblade. Krydr med salt og peber, og servér straks, evt. med brød.

Tip!

Retten er oplagt at lave med en rest kød - både kalve- og oksefilet er lækkert.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'