Grillet jomfruhummer med estragonmayo
13. september 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Det er ikke længe, de små lækkerbiskner skal ligge på grillen, så du kan lige så godt give dem varme, mens gæsterne kigger på.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd op i grillen i god tid. Flæk hummerne, og drys med sukker og salt. Lad dem trække en halv time.
Grill dem i 1-2 minutter på hver side, og tag dem så af varmen.
Blend estragon (inkl. stilke) med olie, til det har en ensartet konsistens.
Sigt olien gennem en finmasket sigte. Pisk æggeblommen med sennep, eddike og lidt salt.
Tilsæt estragonolien, lidt ad gangen, i en tynd stråle. Fortsæt, til konsistensen er forholdsvis tyk. Smag til med salt og peber.
Servér de nygrillede jomfruhummere med masser af estragonmayo, godt brød, salat og dild.
Tip!
Løber du tør for estragonolie, kan du supplere med ekstra neutral olie. Jo mere olie, du hælder i, desto tykkere bliver mayonnaisen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk