Grillet jerk-kylling med nektariner
19. juni 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Jerk er en caribisk krydderiblanding, der smager af sol og sommer. Brug den både til kylling, okse, fisk og grøntsager. Køb en færdig blanding, hvis du ikke har tid til at lave den selv.
Bemærk
Trækketid: 15 minutter eller natten over
Ingredienser
Sådan gør du
Knus peberkornene groft, og bland dem sammen med de øvrige krydderier i en stor frysepose.
Del kyllingen i 8-10 stykker, og læg dem i posen med rubben. Gnid krydderierne godt ind i kødet uden på posen. Lad kyllingestykkerne trække i 15 minutter på køkkenbordet eller natten over på køl.
Tag kyllingestykkerne ud af posen, gnid dem med lidt olie, og grill dem over indirekte varme på bål eller havegrill i 30-40 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Vend dem undervejs.
Skyl nektariner og lime, og skær begge dele i både. Skyl forårsløgene, og snit dem fint. Servér det hele til <br />
den grillede kylling.
Tip!
Servér evt. tortillas og en stor, grøn salat til. Pas på, at krydderierne ikke brænder, når du griller kyllingen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk