Grillet frugtsalat med pistacienødder og vaniljeis
28. juli 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Desserten smager ekstra godt, når man kan sidde på sidelinjen og kigge med, imens den passer sig selv på grillen. En sød og aromatisk duft breder sig, når frugterne langsomt varmes op på panden.
Ingredienser
Sådan gør du
Smør en jernpande med smør.
Skyl jordbærrene, nip dem, og halvér dem. Skyl hindbær.
Skyl kirsebær, halvér og udsten dem. Skyl abrikoserne, halvér og udsten dem. Skær abrikoserne i skiver.
Fordel bær, kirsebær og abrikoser i panden.
Sæt panden på grillen. Grill, indtil bærrene begynder at blive bløde. Rør ikke rundt imens.
Hak nødder og chokolade fint. Drys blandingen over bærrene ved servering. Servér frugtsalaten sammen med vaniljeis.
Tip!
Du kan kun bruge en jernpande på grillen, for en teflonpande eller lignende kan ikke varmes op til samme høje temperatur. Har du ikke en jernpande, kan du smøre mindre stykker alufolie med smagsneutral olie og fordele bærrene på alufolien. Fold den sammen til små pakker, og gril en pakke per person i ca. 5 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk