Grillet flanksteak med bagte gulerødder og bulgur
30. juli 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
De spæde gulerødder har ekstra meget smag. Bag dem i ovnen eller på grillen, så sødmen træder frem.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Skrub gulerødderne, og halvér dem på langs – skær evt. de tykkeste i kvarte.
Læg gulerødderne på en bageplade med bagepapir, krydr med salt, peber og paprika, og dryp med olivenolie.
Bag gulerødderne i ovnen i 15 minutter, eller grill dem på havegrillen ved indirekte varme ca. 15 minutter.
Kog bulguren i bouillon efter anvisningen på pakken. Lad den køle en smule af.
Pres saften af appelsinen, og riv skallen. Bland appelsinsaft og -skal med eddike, paprika, olie, salt og peber, og vend den i bulguren.
Krydr kødet med presset hvidløg, paprika, salt og peber, og grill det på grillen ved direkte varme ca. 3-5 minutter på hver side afhængig af tykkelse.
Skær kødet i skiver på tværs af kødtrådene, og anret på en bund af bulgur og bagte gulerødder. Drys med hakkede mandler og skyllet rucola, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk