Grillet flanksteak med bagte gulerødder og bulgur

30. juli 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

De spæde gulerødder har ekstra meget smag. Bag dem i ovnen eller på grillen, så sødmen træder frem.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225°. Skrub gulerødderne, og halvér dem på langs – skær evt. de tykkeste i kvarte.
Læg gulerødderne på en bageplade med bagepapir, krydr med salt, peber og paprika, og dryp med olivenolie.
Bag gulerødderne i ovnen i 15 minutter, eller grill dem på havegrillen ved indirekte varme ca. 15 minutter.
Kog bulguren i bouillon efter anvisningen på pakken. Lad den køle en smule af.
Pres saften af appelsinen, og riv skallen. Bland appelsinsaft og -skal med eddike, paprika, olie, salt og peber, og vend den i bulguren.
Krydr kødet med presset hvidløg, paprika, salt og peber, og grill det på grillen ved direkte varme ca. 3-5 minutter på hver side afhængig af tykkelse.
Skær kødet i skiver på tværs af kødtrådene, og anret på en bund af bulgur og bagte gulerødder. Drys med hakkede mandler og skyllet rucola, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar