Grillet flanksteak
11. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Her får du en god grundopskrift på grillet flanksteak, som du kan servere med, lige det du ønsker. Her serverer vi den med en frisk salsa, men ønsker du et fyldigere måltid, kan du servere kogte ris eller stegte kartofler til.
Ingredienser
Sådan gør du
Dup kødet tørt med et stykke køkkenrulle, og krydr godt med salt og peber. Grill kødet i lidt olie på en grill(pande) i 5-6 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen på kødet. Kødet skal stadig være rosa, når du tager det af panden.
Skær kødet i strimler på tværs af kødfibrene. Anret kødet på et fad, og servér evt. med ananassalsa. Servér evt. også med kogte ris eller stegte kartofler.
Skræl ananassen, og skær ananaskødet i små tern. Pil og hak rødløg fint. Skær chilien i tynde skiver. Skyl mynte og persille, og hak det fint. Vend det hele sammen i en skål.
Pres saften ud af limefrugterne ned over ananasblandingen, og vend det godt sammen med olie, salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk