Grillet fennikel med syltede tomater
3. juli 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Den lakridsagtige fennikel og de kanelsyltede tomater skaber sammen en god salat med skøn smag, der passer godt til både fisk og kød.
Bemærk
Trækketid, syltede tomater: 1-2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Knus kardemommefrø, kanelstang og spidskommen let i en morter.
Rens og skær chilien i grove skiver. Rens og skær hvidlæg i halve. Skyl tomaterne, og skær citronen i grove tern. Læg det hele i en gryde.
Tilsæt resten af ingredienserne, varm det op, og lad det koge i 1 minut. Sluk for varmen, og lad det trække i 1-2 timer.
Skær toppen af fenniklen, og skær den i kvarte på den lange led. Pensl fennikelstykkerne med olie.
Grill dem i 1 minut på hver side. Lad dem ligge på kanten af grillristen, hvor der ikke er så varmt, indtil de er stegt møre, men stadig har bid.
Krydr fennikelstykkerne med salt og peber, og vend dem sammen med de syltede tomater. Anret på et stort fad.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk