Grillet fennikel med ærte-myntedressing
6. september 2021
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Fennikel smager lidt af lakrids, og smagen bliver endnu mere spændende, når grøntsagen bliver grillet.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær toppene af fenniklerne (gem lidt af dem til drys),og halvér fenniklerne på langs. Skyl dem godt i koldt vand.
Skær fenniklen i både på langs, og vend dem med olie og lidt salt og peber.
Grill fenniklen på en varm grill i 2-3 minutter på hver side, så de får flot farve, men stadig har bid. Læg fenniklen på et fad.
Kog ærter i en gryde med letsaltet vand i 1 minut.
Blend de varme ærter sammen med ⅔ af mynten, olie, fintrevet skal og saft fra citronen samt salt og peber, til det er en glat dressing. Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra ærterne.
Fordel dressingen over den grillede fennikel, og drys med hele mynteblade og fennikeltop. Servér som del af en skøn grillmiddag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk