Grillet dorade på tomat
30. april 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Denne lækre sag skal på grillen for at få den helt rigtige smag og det rette look – men hvis du ikke har tændt op i grillen, kan det også klares på en grillpande.
Ingredienser
Sådan gør du
Sørg for at rense doraden grundigt, eller få fiskehandleren til det. Fjern alle skæl og finnerne. Grill fisken et par minutter på hver side. Den skal ikke være færdigstegt. Grill også peberfrugten, til den har fået grillstriber.
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Steg løg og hvidløg i olie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen, til løgene er klare. Tilsæt dåsetomater, soltørrede tomater, oliven og den grillede peberfrugt i mindre stykker. Lad det simre sammen i 10 minutter.
Drys finthakket basilikum over, og krydr med salt og peber. Lad det simre i endnu 5 minutter.
Forvarm ovnen til 150°. Læg fisken oven på hele herligheden, og bag retten færdig i ovnen 10-12 minutter.
Servér med frisk basilikum, godt brød og en salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk