Grillet citronkage med sommerbær og creme
30. oktober 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Kan man grille sandkage? Sagtens! Denne citronkage med et pift af lakrids smager skønt efter en kort tur på grillen. Servér den sammen med creme og masser af friske sommerbær.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Rugbrødsform
Havegrill
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret i en gryde.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt smørret, og pisk dejen videre.
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og vend den sammen.
Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern. Vend citronskal, lakridspulver og mælk i dejen.
Beklæd en rugbrødsform med bagepapir, og fordel dejen i formen. Bag kagen i bunden af ovnen i ca. 50 minutter.
Lad kagen afkøle i formen på en rist, og skær den i tykke skiver. Grill forsigtigt kagen i 3 minutter på hver side.
Pisk fløden luftig i en skål med en elpisker.
Vend cremefraiche og flormelis i skålen med en dejskraber.
Skyl bærrene, og servér kagen med creme og bær.
Tip!
Vil du variere opskriften, kan du prøve at grille andre slags sandkage. Det smager for eksempel også lækkert med en god chokoladekage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk