Grillet cæsarsalat med sprøde croutoner
Når salaten får en tur på grillen, bliver den velkendte cæsarsalat pludselig meget mere smagfuld.

0-30 min.
(0)
3. marts 2023 af Louisa LorangFoto: Lene Samsø
Ingredienser
personer
Salat
- hjertesalater
- 4
- olivenolie
- 1 spsk.
- salt
- radiser
- 1 bundter
- purløg
- 1 bundter
Croutoner
- brød (daggammelt)
- ½
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
- hvidløg
- 2 fed
- salt
Dressing
- hvidløg
- 1 fed
- æggeblommer
- 2
- dijonsennep
- 1 tsk.
- hvidvinseddike
- 2 spsk.
- salt
- smagsneutral olie
- 2 dl
- parmesan
- 1 dl
- peber
Til servering
- Evt. peber
- parmesan
Sådan gør du
Croutoner
Bryd brødet i rustikke stykker, og steg dem i olie på en stor, varm pande.
Pil hvidløgene, og riv dem over brødcroutonerne, når de er næsten sprøde og gyldne. Steg dem færdige med hvidløg i et par minutter. Krydr med salt.
Dressing
Pil hvidløget, og hak det fint. Pisk æggeblommerne sammen med hvidløg, sennep, eddike og salt, og hæld derefter langsomt olien i, imens du pisker.
Smag til med parmesan og peber og evt. lidt mere salt og eddike.
Salat
Flæk salaterne, skyl dem grundigt, og afdryp dem godt. Gnid de halve salathoveder med olie.
Grill salaterne på grillen eller grillpanden, til de får lidt farve og mørner en anelse, men stadig er sprøde i midten. Krydr med salt.
Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver. Skyl purløg, og hak det fint.
Servering
Anret salaten med dressing, croutoner, radiser og purløg. Krydr evt. med friskkværnet peber, og top med høvlet parmesan. Servér straks.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner