Grillet cæsarsalat med sprøde croutoner
3. marts 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Når salaten får en tur på grillen, bliver den velkendte cæsarsalat pludselig meget mere smagfuld.
Ingredienser
Sådan gør du
Bryd brødet i rustikke stykker, og steg dem i olie på en stor, varm pande.
Pil hvidløgene, og riv dem over brødcroutonerne, når de er næsten sprøde og gyldne. Steg dem færdige med hvidløg i et par minutter. Krydr med salt.
Pil hvidløget, og hak det fint. Pisk æggeblommerne sammen med hvidløg, sennep, eddike og salt, og hæld derefter langsomt olien i, imens du pisker.
Smag til med parmesan og peber og evt. lidt mere salt og eddike.
Flæk salaterne, skyl dem grundigt, og afdryp dem godt. Gnid de halve salathoveder med olie.
Grill salaterne på grillen eller grillpanden, til de får lidt farve og mørner en anelse, men stadig er sprøde i midten. Krydr med salt.
Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver. Skyl purløg, og hak det fint.
Anret salaten med dressing, croutoner, radiser og purløg. Krydr evt. med friskkværnet peber, og top med høvlet parmesan. Servér straks.
Tip!
Der er rigeligt med dressing i denne portion, men det er svært at lave mindre. Brug resten til en frisk salat eller i en sandwich.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk